Lacroix Beef Bourguignon

Een steak van hert bakken met een wildsausje

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. We starten met het bakken van de steak van hert.

2. Als de steak mooi is aangeschroeid, leg je het na het bakken 5 minuten te rusten onder zilverfolie.

3. Voor de saus starten we met het bakken van de sjalotten. Voeg hierbij de look aan toe.

4. Om het geheel wat extra smaak te geven, voegen we er nog tijm en laurier bij.

5. Flambeer het geheel met cognac en blus met rode wijn.

6. Laat de saus tot de helft inkoken.

7. Bevochtig daarna met de wildfond van Lacroix. Laat dit opnieuw tot de helft inkoken.

8. Voeg ten slotte wat aalbessengelei toe aan de saus samen met een klein scheutje room.

9. Laat de saus voor een laatste keer opkoken. Haal de saus ten slotte door de zeef.

10. Dresseer de steak op de borden samen met een zalfje van knolselder en een mengeling van boschampignons.

11. De steak is perfect saignant gebakken en voelt zacht aan.

12. Versier het geheel met de gebakken steak en het wildsausje op basis van de kalfsfond van Lacroix.

Externe video URL

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.