Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Ham kaas asperge kroketje

Bereiding
40 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor de vulling:

1. Smelt de boter en meng met het bakmeel tot een roux.

2. Laat de roux even drogen op het vuur.

3. Meng de koude gevogeltefond en room hieronder.

4. Kook dit mengsel op en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

5. Voeg het gelatine poeder toe.

6. Meng hieronder de hamblokjes, de gemalen kaas en de blokjes asperges. Dit is het mengsel voor de vulling.

7. Boter de bakplaat in. Gebruik bij voorkeur een bakplaat met opstaande rand (minimum 2cm hoogte). Het inboteren is tegen het plakken van de vulling

8. Stort het mengsel in de bakplaat..

9. Laat de vulling een nacht opstijven in de koelkast.

10. Haal nadien de vulling uit de ijskast en snijdt de opgestijfde vulling in kleine vierkantjes (2 cm bij 2 cm).



Voor de korst:

1. Bebloem de vierkantjes lichtjes.

2. Haal ze door het eiwit en daarna door het paneermeel.

3. Frituur de vierkantjes gedurende 3 minuten op 180°.

4. Frituur de peterselie kort in hetzelfde frituurvet.



Afwerking:

1. Leg het kroketje in het midden van het bord, versier met de gefrituurde peterselie en citroen.



Wijnsuggestie:

Hierbij serveren we best een redelijk volle Cremant d’Alsace op basis van Pinot Gris & Pinot Blanc of Sylvaner of een cremant de Bourgogne bij voorkeur een versie die in oude vaten werd vergist, zo heeft hij iets meer rijkheid om de kaas en het frituren te kunnen counteren.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.