Lacroix Beef Bourguignon

Lamsfilet met asperges, erwten en crème van aardappelen met look

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor de groenten:

1. Kook de asperges gaar in gezouten water.

2. Doe hetzelfde met de erwten.

3. Doe ze samen in een pan met boter en zout en houd warm onder een deksel van het vuur.



Voor de aardappelen:

1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

2. Pureer ze samen met de room, boter, parmezaan kaas, zout, knoflook en cayennepeper.

3. Houd dit warm onder een deksel.



Voor de saus:

1. Kook de kalfsfond met de room en de ras el hanout kruiden tot de gewenste dikte.

2. Voeg de koude boter toe en breng op smaak met zout. Haal van het vuur en houd warm.



Voor het vlees

1. Kruid het vlees met peper en zout.

2. Bak het vlees in de boter gedurende 3 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur.

3. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.



Afwerking:

1. Leg een grote lepel met de aardappelcrème op het bord en strijk uit met een palet.

2. Dresseer de groenten op de uitgestreken aardappelcrème.

3. Snij het vlees in 3 stukken en leg het bovenop de groenten.

4. Dresseer de saus royaal op het bord.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.