Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Steak balsamico

Bereidingswijze

1. Kook de uien, look en balsamico azijn tot de balsamico volledig verdwenen is.

2. Voeg dan de rundsfond en suiker toe en kook in tot de helft.

3. Passeer door een zeef. Bind met de maizena, tot je een saus bekomt. Roer de koude boter onder de saus en kruid af met peper en zout.

4. Bak de steaks op een hoog vuur en gaar ze 3 tot 8 minuten in een oven op 150 graden naar gewenste cuisson. Laat het vlees even rusten uit de oven onder zilverpapier.



Serveer dit gerecht met sla en frietjes en serveer de balsamicosaus royaal.



Wijnsuggestie:

Hier is het prachtig om te spelen met het fruitige karakter van de Blaufrankisch druif uit Oostenrijk, ook een niet te zwaar hout beïnvloede Barbera-wijn uitv Piemonte of fris/kruidige Dolcetto zou veel mensen meer dan aangenaam kunnen verrassen.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.