Lacroix Beef Bourguignon

Stoofpotje van everzwijn

Voorbereiding
2 uur
Bereiding
2 uur
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Kruid het vlees met peper en zout.

2. Smelt wat margarine in een kleef pan en schroei het vlees dicht. Als de pan te klein is om al het vlees mooi dicht te schroeien doe het dan in meerdere keren.

3. Doe het vlees dan in een kookpot en blus de pan met wat wijn en laat het aanbaksel los koken en doe bij het vlees.

4. Doe de rest van de wijn en de wild fond er ook bij en zet op een matig vuur.

5. Laat 30 minuten zachtjes sudderen samen met de jeneverbesjes, Luikse siroop, tijm en laurier.

6. Snij de raapjes, wortelen, ui en aardappelen in grote stukken en voeg toe aan het vlees.

7. Laat nog 1 uur verder sudderen en breng op smaak met peper en zout.



Wijnsuggestie:

Bij dit gerechtje past best een wijn met wat fruitstructuur en niet te veel tannines.

Hiervoor kunnen we terecht in de zuidelijk Rhône bv met een mooie (= niet te zware) Châteauneuf du Pape of zelfs in de Languedoc voor een elegante mengeling van Grenache, Carignan en Syrah.

Ook in de regio Monsant in Spanje maakt men interessante wijnen met hoofdzakelijk Garnacha die hiervoor in aanmerking komen.

In Italië zou ik kiezen voor een Valpolicella Superiore en/of ripasso, is steeds iets steviger in fruitrijkheid dan zijn ‘gewone’ versie.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.