Lacroix Beef Bourguignon

Tajine met merguez en groenten

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
35 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Kleur de merguez aan in olijfolie in een grote tajine (kan ook in een grote lage pan met deksel).

2. Schil de wortel en snij in gelijke stukken.

3. Snij de courgette ook in stukken en voeg alles toe aan de merguez en laat even mee kleuren in de pan.

4. Voeg de kruiden, honing en rozijnen toe en meng alles goed door elkaar.

5. Voeg de gevogelte fond toe tot alles half onder staat en plaats het deksel er op.

6. Laat 20 à 25 minuten zachtjes sudderen.



Voor de afwerking:

Snij wat koriander fijn en strooi op het laatste over het geheel.



Wijnsuggestie: 

Door het zeer complexe kruidige karakter van dit gerechtje kunnen we eigenlijk 2 kanten op.

Een rijkere, exotische Chardonnay, liefst vanop Nieuw-Zeeland of één van de koelere regio’s van Australië. Er mag gerust een beetje houtinvloed aanwezig zijn die de link zal maken met de specerijen.

Een reeds gerijpte rode wijn op basis van de Cannonau-druif (= Grenache Noir uit de Rhône) vanop Sardinië. Als we voor deze keuze gaan, let er vooral op dat de wijn niet te modern gemaakt is en dus voldoende zuurtjes heeft.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.