Lacroix Beef Bourguignon

Tomatensoep met balletjes en peterselieroom

Voorbereiding
40 minuten
Bereiding
40 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor de tomatensoep:

1. Snij de uien, wortelen en selder in stukjes. Schil ook nog de aardappelen en stoof alles daarna aan in een klontje boter.

2. Snij ook de tomaten in kleine stukjes en doe ze bij in de pot.

3. Voeg er daarna alle kruiden en de tomatenpuree aan toe.

4. Blus met de gevogelte fond en laat 20 minuten pruttelen.



Begin ondertussen aan de balletjes: 

1. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en meng alles goed onder elkaar.

2. Snij daarna een sjalotje fijn en doe dat ook bij het gehakt.

3. Maak er kleine balletjes van en kook ze gaar in water met tijm en laurier.



TIP: wanneer de balletjes gaar zijn komen ze boven drijven.



Maak daarna de peterselieroom: 

1. Leg de peterselie zo'n 2 minuten in kokend water en schrik daarna met koud water.

2. Vervolgens doe je de peterselie in de cutter en kruid je met peper en zout.

3. Klop de room op en voeg er daarna de fijne peterselie aan toe. Meng goed onder elkaar.

4. Mix de tomatensoep, serveer ze met de balletjes in een diep bord en werk af met de peterselieroom.



Smakelijk!



Gezien in DE KEUKEN VAN SOFIE, op VTM 22/12/2014.

Ontdek de volledige video van het recept op http://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tomatensoep-met-balletjes-en-peterselieroom

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.