Lacroix Beef Bourguignon

Vitello tonato

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Doe de fond in een pot, maak deze warm op het vuur.

2. Op het moment dat het rookt, is de fond ongeveer 80°, voeg de kalfsfilet toe aan de pot.

3. Verwarm de oven voor op 70°, zet de pot in de oven en gaar het vlees gedurende 20 à 30 minuten.

4. Mix de tonijn, anjovis, room, knoflook, mayonaise en cayennepeper tot een mooie gladde saus.

5. Laat het vlees afkoelen en snij dunne plakjes, kruid met peper en zout, overgiet royaal met de tonijnsaus, voeg een scheutje olijfolie toe en werk af met de kappertjes.



Wijnsuggestie:

Hierbij is zeer verrassend en heel lekker: een proevertje halfdroge madeira van het huis Barbeito bv of een iets rijkere, droge Rieslingwijn uit de Rheinhessen-regio in Duitsland.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.