Lacroix Beef Bourguignon

Zalm in papillot

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
40 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven tot 180°C. Haal de vis een tijdje op voorhand uit de koelkast zodat deze niet té koud in de papillot moet. Reinig de prei, de wortels en de venkel en snijd in julienne. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd in blokjes. Snipper de knoflook fijn.

2. Bestrijk vier vellen boterpapier in het midden met boter. Verdeel hierop de groentenjulienne en leg er de zalm bovenop. Kruid met peper en zout en strooi er tenslotte de tomatenblokjes en knoflook bovenop.

3. Sluit de papilloten, maar giet er de visfond bij alvorens helemaal dicht te vouwen.

4. Plaats de papillotten op een bakplaat in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 20 minuten, naargelang de grootte van de zalmstukken.

5. Verdeel de volledige inhoud (ook het kookvocht) van elke papillot op warme borden en serveer er wilde rijst bij.



Wijnsuggestie: 

Een goed gemaakte Côtes de Provence of andere rosé (die niet enkel smaak naar de alcohol) of zelfs een rosé uit Chianti in Toscane, liefst geen te donker gekleurde versie… niet te koud geserveerd.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.