Minigarnaalkroketjes

Moeilijkheid
Moeilijk
Smaakprofiel
Aantal personen
4 personen
Bereiding
60 minuten
Bereidingswijze
1. Smelt de boter in een pan en voeg er de bloem bij. Roer met een garde op een middelhoog vuur tot je een koekjesgeur ruikt.
2. Verwarm de melk met de room en de visfond [1]. Voeg de emmentaler toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de roux toe en laat al roerend 4 à 5 minuten koken. Voeg de garna- len, het citroensap en de eidooiers toe. Stort uit over een met bakpapier beklede bakplaat en laat een nacht koel opstijven.
3. Doe de bloem in één kommetje, 200 ml water met de losgeklopte eieren, de olijfolie en wat peper en zout in een tweede kommetje en het paneermeel in een derde kommetje.
4. Haal de bechamel uit de koelkast en verdeel in porties van 50 g. Rol ze eerst door de bloem, dan door het eimengsel en tot slot door het paneermeel.
5. Bak de garnaalkroketjes ongeveer 3 minuten in een frituurpan van 160°C en dien op met gefrituurde peterselie, citroenpartjes en een handje garnalen.
2. Verwarm de melk met de room en de visfond [1]. Voeg de emmentaler toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de roux toe en laat al roerend 4 à 5 minuten koken. Voeg de garna- len, het citroensap en de eidooiers toe. Stort uit over een met bakpapier beklede bakplaat en laat een nacht koel opstijven.
3. Doe de bloem in één kommetje, 200 ml water met de losgeklopte eieren, de olijfolie en wat peper en zout in een tweede kommetje en het paneermeel in een derde kommetje.
4. Haal de bechamel uit de koelkast en verdeel in porties van 50 g. Rol ze eerst door de bloem, dan door het eimengsel en tot slot door het paneermeel.
5. Bak de garnaalkroketjes ongeveer 3 minuten in een frituurpan van 160°C en dien op met gefrituurde peterselie, citroenpartjes en een handje garnalen.
Ingrediënten
250 g
gepelde grijze garnalen 250 ml
Lacroix Visfond (Tip: vries de rest van de fond in) 50 g
geraspte emmentaler 250 ml
melk 250 ml
room (40%) 2
eidooiers 100 g
boter 110 g
bloem (voor de bechamel) 4
eieren 200 g
paneermeel 200 g
bloem (voor het paneermengsel) 1 el
olijfolie