Gepubliceerd op Lacroix (https://lacroix.be)

Home > Minigarnaalkroketjes

Minigarnaalkroketjes

Moeilijkheid

Moeilijk

Smaakprofiel

Aantal personen

4 personen

Bereiding

60 minuten

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een pan en voeg er de bloem bij. Roer met een garde op een middelhoog vuur tot je een koekjesgeur ruikt.

2. Verwarm de melk met de room en de visfond [1]. Voeg de emmentaler toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de roux toe en laat al roerend 4 à 5 minuten koken. Voeg de garna- len, het citroensap en de eidooiers toe. Stort uit over een met bakpapier beklede bakplaat en laat een nacht koel opstijven.

3. Doe de bloem in één kommetje, 200 ml water met de losgeklopte eieren, de olijfolie en wat peper en zout in een tweede kommetje en het paneermeel in een derde kommetje.

4. Haal de bechamel uit de koelkast en verdeel in porties van 50 g. Rol ze eerst door de bloem, dan door het eimengsel en tot slot door het paneermeel.

5. Bak de garnaalkroketjes ongeveer 3 minuten in een frituurpan van 160°C en dien op met gefrituurde peterselie, citroenpartjes en een handje garnalen.

Ingrediënten

250 g
gepelde grijze garnalen
250 ml
Lacroix Visfond (Tip: vries de rest van de fond in)
   
sap van 1 citroen
50 g
geraspte emmentaler
250 ml
melk
250 ml
room (40%)
   
Peper en zout
   
een handvol garnalen (voor de afwerking)
2  
eidooiers
100 g
boter
110 g
bloem (voor de bechamel)
   
nootmuskaat
4  
eieren
200 g
paneermeel
200 g
bloem (voor het paneermengsel)
1 el
olijfolie
   
enkele takjes gefrituurde peterselie
   
citroenpartjes

Bron-URL: https://lacroix.be/nl/recepten/minigarnaalkroketjes

Links
[1] https://www.lacroix.be/nl/fonds/vis