Gepubliceerd op Lacroix (https://lacroix.be)

Home > Parmentier van bloemkool en zalm

Parmentier van bloemkool en zalm

Moeilijkheid

Eenvoudig

Smaakprofiel

Aantal personen

4 personen

Bereiding

50 minuten

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Stoof ze glazig in boter. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en doe ze bij de ui en knoflook. Voeg 2 laurierblaadjes, water en een snuifje zout toe. Dek af en kook gaar op een zacht vuur.

2. Snij de bloemkool in roosjes. Kook gaar in gezouten water.

3. Verwarm de wijn en de visfond [1] in een pot, samen met 1 laurierblad, de tijm en wat zout en peper. Laat de zalm er 10 minuten in sudderen. Haal daarna de zalm uit het vocht, kook de rest van het pocheervocht voor de helft in en zeef het.

4. Verhit 75 g boter in een pot en roer er de bloem doorheen. Roer met de garde tot een roux. Giet het pocheervocht erbij en roer tot je een gebonden saus krijgt. Voeg tenslotte de room toe en breng op smaak met peper, zout en het citroensap.

5. Giet de aardappelen af en pureer ze. Schep ze in een ovenschaal en strijk glad. Verdeel er de zalm, bloemkool en saus over. Strooi er de gemalen kaas en feta over. Zet onder de ovengrill tot de kaas een goudbruin kleurtje heeft. Smakelijk!

Ingrediƫnten

700 g
aardappelen
800 g
zalm
400 ml
Lacroix Visfond
700 g
bloemkool
1 teentje(s)
knoflook
1  
ui
   
sap van 1/2 citroen
2  
takjes tijm
100 ml
witte wijn
2 el
room
75 g
gemalen kaas
75 g
feta, in blokjes
3  
laurierblaadjes
75 g
bloem
75 g
boter (+ extra)
   
Peper en zout

Bron-URL: https://lacroix.be/nl/recepten/parmentier-van-bloemkool-en-zalm

Links
[1] https://www.lacroix.be/nl/fonds/vis