Gepubliceerd op Lacroix (https://lacroix.be)

Home > Saltimbocca van pladijs met zeepalingcrème

Saltimbocca van pladijs met zeepalingcrème

Moeilijkheid

Gemiddeld

Smaakprofiel

Aantal personen

4 personen

Bereiding

55 minuten

Bereidingswijze

1. Verwijder het vel en graatjes van de zeepaling en mix met de room in een blender. Laat opstijven in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaat en de mozzarella in plakjes en snipper de lente-ui. Leg de plakjes prosciutto open. Leg op één helft telkens een visfilet, een plakje mozzarella, wat basilicum en een sneetje tomaat. Vouw dicht en zet vast met een cocktailprikkertje.

3. Leg de pakketjes op een ingevette ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper. Bak ze 15 tot 20 minuten.

4. Gaar de schoongemaakte champignons 5 minuten in de visfond [1] en voeg wat citroensap toe. Werk af met snippers lente-ui.

5. Kook de aardappelen gaar in de schil, laat even afkoelen en schil ze. Breng ze op smaak met olijfolie en wat grof zeezout.

6. Breng de gevogeltefond [2] aan de kook en voeg de zeepalingcrème lepeltjesgewijs toe terwijl je blijft mixen. Dien meteen op bij de saltimbocca, de aardappelen en de champignons.

Ingrediënten

500 g
pladijsfilets
4  
sneetjes prosciutto
1  
bol buffelmozzarella
4  
nieuwe aardappelen
1  
coeur de boeuf-tomaat
   
enkele blaadjes basilicum
1 el
extra vierge olijfolie
   
grof zeezout
250 g
gerookte zeepaling
400 ml
Lacroix gevogeltefond
200 ml
room
200 g
kleine Parijse champignons
1  
lente-ui
400 ml
Lacroix Visfond
   
een scheutje vers citroensap

Bron-URL: https://lacroix.be/nl/recepten/saltimbocca-van-pladijs

Links
[1] https://lacroix.be/nl/fonds/vis
[2] https://www.lacroix.be/nl/fonds/gevogelte