Schuimige algenbotersaus

Moeilijkheid
Moeilijk
Smaakprofiel
Aantal personen
4 personen
Bereiding
25 minuten
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Snij de boter in kleine blokjes.
- Breng de gevogeltefond [1] met de grofgesneden sjalot en selder, court-bouillonkruiden aan de kook.
- Laat inkoken tot er slechts 150ml vocht overblijft.
- Zeef door.
- Breng de saus weer aan de kook en klop er met een klopper al roerend één per één de blokjes boter door zodat de saus bindt.
- Spoel de zeesla in een fijne zeef gedurende een 2-tal minuten tot al het zout is weggespoeld.
- Voeg de ansjovisfilet en de zeesla toe.
- Mix tot een gladde saus.
- Roer er het citroensap onder, naar smaak.
Serveer bij lamsvlees of witte vis.
Ingrediënten
400 ml
Lacroix gevogeltefond 1
sjalot 1
tak selder 1 el
court-bouillonkruiden 125 g
boter 1
ansjovisfilet 1 el
citroensap 20 g
zeesla