Varkenshaasje met portosaus en veenbessen

Moeilijkheid
Eenvoudig
Smaakprofiel
fris-zuur
Aantal personen
4 personen
Bereiding
60 minuten
Bereidingswijze
Voor de porto-veenbessensaus
- Verhit wat vetstof in een kookpot en stoof de sjalotjes met verse tijm.
- Voeg rode porto toe en laat inkoken.
- Voeg de kalfsfond toe en laat voor de helft inkoken.
- Voeg vervolgens de veenbessencompote toe.
- Voeg maiszetmeel toe om de gewenste dikte te bekomen.
- Kruid af met peper en zout.
Voor het varkenshaasje
- Haal het varkenshaasje uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Verhit wat vetstof in de pan.
- Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak vervolgens 2 minuten langs beide zijden op een matig vuurt. Geef het enkel wat kleur.
- Plaats het varkenshaasje in een ovenschaal en bak gedurende 8 à 12 minuten, afhankelijk van de dikte.
- Wikkel tot slot het varkenshaasje in zilverpapier en laat net zolang rusten als de gaartijd in de oven.
Afwerken
- Snijd het varkenshaasje in plakjes en serveer met de porto-veenbessensaus. Werk af met nog enkele takjes verse tijm en de roze peperbolletjes.
Ingrediënten
2
sjalotjes, fijngesneden 3
takjes verse tijm (blaadjes afgeritst) 150 ml
rode porto 400 ml
Lacroix kalfsfond 200 g
veenbessencompote 600 g
varkenshaasje