Varkenswangetjes

Moeilijkheid
Moeilijk
Smaakprofiel
Aantal personen
4 personen
Bereiding
160 minuten
Bereidingswijze
- Snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken.
- Bak het vlees aan in wat boter
- Haal het vlees uit de pan.
- Snijd de uien in ringen.
- Fruit aan met wat boter in de pan waarin u het vlees gebakken hebt.
- Zodra de uien mooi gekleurd zijn, het vlees terug toevoegen.
- Blus met het bier.
- Voeg de rundfond [1] toe.
- Besmeer de sneetjes brood met mosterd en leg ze op het vlees.
- Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje + 1u20 garen.
- Roer geregeld om aanbakken te voorkomen en controleer het vlees met een vork. Het moet uiteenvallen.
- Bind voor het serveren de saus eventueel met wat losgeroerde maïzena.
- Proef en breng op smaak met peper en zout
Ingrediënten
1 kg
varkenswangen 80 g
Carlsbourg boter 1
flesje donkerbruin bier (trappistenbier) 3
sneetjes bruin brood 400 ml
Lacroix kalfsfond