Gepubliceerd op Lacroix (https://lacroix.be)

Home > Wittewijnsaus

Wittewijnsaus

Moeilijkheid

Moeilijk

Smaakprofiel

Aantal personen

4 personen

Bereiding

30 minuten

Bereidingswijze

Laat de witte wijn met een grof gesneden sjalot inkoken tot de sjalot droog staat.

Blus met visfumet en room en laat inkoken tot een dikke saus.

Zeef de saus door.

Breng weer even aan de kook en breng op smaak met peper en zout.

Roer er fijngesnipperde platte peterselie door.
 

Serveer bij witte vis (zeetong, kabeljauw, …), zalm met spinazie, tomaatjes of andere lentegroenten.

Ingrediënten

1  
sjalot
200 ml
witte wijn
200 ml
Lacroix Visfond (Tip: vries de rest van de fond in)
   
zwarte peper
   
Zout
1⁄2  
bussel platte peterselie

Bron-URL: https://lacroix.be/nl/recepten/wittewijnsaus