Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Aspergesoep met grijze garnalen

Bereiding
30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

  •  Kook de eieren in tien minuten hard. Pel de eieren, prak met een vork en houd opzij.
  • Schil de asperge, breek de houtachtige uiteinden af en snijd de topjes af. Houd de schil en houtachtige uiteinden apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes.
  • Breng de fond samen met het water, de aspergeschillen en houtachtige uiteinden aan de kook gedurende 20 minuten.
  • Stoof de fijngehakte sjalot samen met de aspergestukjes in een kookpot.
  • Zeef de bouillon en giet de bouillon bij de aspergestukjes en breng aan de kook, tot de asperges gaar zijn.
  • Bak de aspergepunten in een pan goudbruin en leg opzij.
  • Mix de aspergesoep, kruid met peper en zout, voeg de room toe en roer goed.
  • Verdeel de aspergesoep over de kommen, werk af met wat verkruimeld ei, fijngesnipperde bieslook, garnalen en de gebakken aspergepunten.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.