Bereidingswijze
- Kook de eieren in tien minuten hard. Pel de eieren, prak met een vork en houd opzij.
- Schil de asperge, breek de houtachtige uiteinden af en snijd de topjes af. Houd de schil en houtachtige uiteinden apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes.
- Breng de fond samen met het water, de aspergeschillen en houtachtige uiteinden aan de kook gedurende 20 minuten.
- Stoof de fijngehakte sjalot samen met de aspergestukjes in een kookpot.
- Zeef de bouillon en giet de bouillon bij de aspergestukjes en breng aan de kook, tot de asperges gaar zijn.
- Bak de aspergepunten in een pan goudbruin en leg opzij.
- Mix de aspergesoep, kruid met peper en zout, voeg de room toe en roer goed.
- Verdeel de aspergesoep over de kommen, werk af met wat verkruimeld ei, fijngesnipperde bieslook, garnalen en de gebakken aspergepunten.