Baby kreeft met béarnaise saus en huisgemaakte pasta

Bereidingswijze

Huisgemaakte pasta
 

Zelf pasta maken is eigenlijk heel simpel en leuk. En het neemt helemaal niet veel tijd in beslag. Ook heb je eigenlijk geen ingewikkelde apparaten nodig: een eenvoudige deegrol doet de job prima. Om het kneden van de pasta makkelijker te maken heb ik eigenlijk een heel eenvoudig trucje. Ik maak pasta per 100 gram in een hakmolen, jawel je leest het goed! Doe 100 pasta bloem in de hakmolen, voeg een ei, een koffielepel olijfolie en een snuifje zout. Laat de kutter heel even draaien en je zult zien dat er heel kleine bolletjes ontstaan. Giet deze op je werkblad en kneed ze tot een grote bol. Laat deze bol een half uurtje rusten in wat aluminium folie. Stuif wat bloem over het werkblad. Duw de bol wat plat en doe aan beide zijden wat bloem. Rol deze nu dun uit met een deegrol. Wanneer je een mooi dun vel bekomen hebt kun je nu met een mesje de pasta slierten snijden. Je kan deze meteen koken of laten drogen en later koken.

 

Ga vervolgens verder met de tomaat. Deze gaan we pellen, in 4 snijden en de zaadjes verwijderen. Vervolgens de tomaat in kleine blokjes snijden. Zet deze blokjes in de koelkast zodat ze lekker fris worden

 

Bearnaise met extraatje

 

Doe een half potje Lacroix kreeftenfond in een kleine kookpan en voeg er wat fijngehakte gember aan toe en de twee kamfer blaadjes ( kamfer blaadjes vind je in een oosterse supermarkt in de diepvries afdeling ). Het andere deel van het potje fond kan perfect ingevroren worden voor later. Laat dit even goed doorkoken. Deze aangereikte fond gaan we nu gebruiken voor de Bearnaise saus. Doe drie eierdooiers in een pannetje voeg er 2 eetlepels witte wijn azijn aan toe en 3 eetlepels van de fond. Meng dit even door elkaar en zet dit op een vuur. Roer stevig door zodat het geheel gaat opschuimen. Laat dit zeker niet tot het kookpunt komen! Wanneer je een mooie schuimige massa hebt kun je deze op werken met de boter en er de fijngesneden dragon aan toe voegen. Afkruiden met wat peper en zout en eventueel een klein snuifje cayennepeper.

 

Kreeft

 

Snij de baby kreeft doormidden en haal het lichaam en de scharen uit de schelp. Warm deze heel kort op in wat boter. Pocheer ondertussen wat salicorne.

 

Dresseren


Doe wat van de pasta in een diep bordje, leg er de kreeft op doe wat van de fijn gesneden tomaatjes op de kreeft en overgiet met de bearnaise saus. Werk af met enkele takjes van de gepocheerde salicorne

 

Eet smakelijk

Good food and good drinks addict!
Stijn Maddelein