Lacroix Beef Bourguignon

Ceviche van tonijn en Sint-Jakobsvruchten met venkel en courgette

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Bak de tonijn en de Sint-Jakobsvruchten zeer kort op hoog vuur en laat alles afkoelen.
2. Hak alles fijn tot een tartaar en kruid met peper en zout en citroensap.
3. Meng de fijngehakte ui en de noten erdoor.
4. Zet de tartaar in de koelkast en laat enkele uren rusten.
5. Breng de witte wijn en de visfond aan de kook en laat de venkel en de courgette hierin gaar worden.
6. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
7. Serveer de ceviche met de bouillon en de groenten. Versier met wat venkelkruid.

Wijnsuggestie: 
Bij een koude garing van vis en/of schelpdieren past best een heel subtiele witte wijn met een authentiek mineraal karakter.
Een heel natuurlijk gemaakte Muscadet met een langere rijping ‘sur lies’ in oude vaten gemaakt past hier perfect bij.
Maar ook een rijp geoogste Albarino wijn uit Galicië in Spanje of een kwaliteitsvolle Vinho Verde past hier perfect bij.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.