Lacroix Beef Bourguignon

Een stoofpotje van kalfsvlees

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Het vlees indien nodig versnijden in blokken van 3 à 4 cm.

2. De gehaktballetjes opwerken met het ei en de broodkruim.

3. We starten met het blancheren van de gehaktballetjes in de kalfsfond van Lacroix.

4. Zet de balletjes onder in de kalfsfond en laat ze opkoken.

5. Neem een stoofpotje en zet het kalfsvlees ook onder in kalfsfond van Lacroix.

6. Als de gehaktballetjes gaar zijn, haal je ze uit de kalfsfond. De overschot van de fond giet je bij het stoofpotje van kalfsvlees.

7. Voeg wat tijm en laurier toe aan het stoofpotje.

8. Laat het vlees ongeveer 90 minuten opkoken.

9. Ondertussen kuisen we de zilveruitjes en koken we ze met een klontje boter en fond.

10. Na 90 minuten is het vlees gaar. Het gekookte vlees apart houden en de kalfsfond zeven. Voeg de kalfsfond van het vlees en die van zilveruitjes bij elkaar. Deze gaan we gebruiken voor de bereiding van de saus.

11. Ondertussen gaan we de champignons bakken in boter en blussen met citroensap. Afwerken met peper en zout.

12. Voor de saus starten we met de bereiding van een roux. Giet daarna de Lacroix kalfsfond geleidelijk op de roux en laat het geheel even doorkoken.

13. Voeg daarna het vlees en de gehaktballetjes toevoegen bij het stoofpotje en smaak af met pezo en citroensap. De uitjes, champignons en wortel toevoegen. Alles goed warm houden.

14. Ten slotte binden we het stoofpotje met de liaison (niet meer laten koken).

15. Werk het geheel af met gehakte peterselie.

Externe video URL

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.