Fondue met vis

Bereidingswijze

1. Breng voor de fondue de fonds (vis en kreeften) met de groenten aan de kook.
2. Doe er de sojasaus, wat zout en peper en de groene kruiden bij.
3. Giet deze basis in de pot voor fondue, zet de pot met fondue bij de gasten aan tafel en laat ze in de fondue visbrochettes, visfilets en alle andere mogelijke vis en schaaldieren in pocheren.
4. Serveer bij de fondue van vis wat gekookte aardappelen.
5. De soep wordt hoe langer hoe lekkerder en kan tijdens en na de maaltijd genuttigd worden.
6. Wie deze fondue van vis wat sober vindt, kan er een Hollandaise saus bij serveren.

Wijnsuggestie: 
Bij deze bereiding kunnen we heel wat interessante keuzes maken (zeker zonder de Hollandse saus): rijpe, verfijnde Sylvaner wijn uit Franken in Duitsland, een Albarino uit Rias Baixas of een witte wijn op basis van de Godelho druif uit Valdeorras beide gelegen in Galicië, Spanje.