Garnalensoep of bisque
Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie.
2. Laat de mirepoix zweten.
3. Voeg de verse (evt. gehele) garnalen toe en bak aan.
4. Voeg tomatenpuree toe en bak aan.
5. Blus met witte wijn.
6. Voeg de kreeftenfond van Lacroix toe.
7. Kruid af gewone peper en zout.
8. Laat de garnalensoep gedurende 20 à 30 minuten koken.
9. Mix deze massa en passeer de garnalensoep door een puntzeef (goed aandrukken).
10. Laat de garnalensoep nog even koken.
11. Dik eventueel de garnalensoep met een beetje roux en proef of de kruiding goed zit.
Je kan deze garnalensoep zo puur eten of opdienen in een soepkom met verse garnalen, een scheut cognac en een scheutje room waar je dan de garnalensoep overgiet.
Wijnsuggestie:
2 vloeistoffen samen, best kiezen we hier voor een droge Madeira, Sercial, di liefst minimaal 10 jaar oud is.