Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Granaatappel-portojus

Bereiding
25 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Bereiding

  • Snijd de granaatappel in twee.
  •  Pers het sap uit een halve granaatappel met een citroenpers.
  •  Verwijder de zaden uit de tweede helft van de granaatappel, deze zullen later worden gebruikt voor de afwerking van de saus.
  •  Hak de sjalot fijn.
  •  Bak deze in een beetje boter en pindaolie (bij voorkeur in de pan waarin het vlees eerder is gekookt).
  •  Blus af met de porto en laat volledig verdampen.
  •  Voeg dan de runderbouillon en het granaatappelsap toe.
  •  Laat dit op een zacht vuur tot de helft in hoeveelheid verminderen met de takjes tijm en een geplette teentje knoflook.
  •  Zeef de saus. Breng op smaak met peper en zout en voeg de granaatappelzaden toe.

Ideaal om te serveren met lamsvlees (ribben of balletjes) of wild.

 


 

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.