Lacroix Beef Bourguignon
Wild

Haasfilet met wildeman peer in rodewijnsaus

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de wijn met 200 ml water, de suiker en de laurier aan de kook en laat de peertjes 20 minuten zachtjes stoven. Laat afkoelen.



2. Schil de aardappelen en de knolselder en kook samen gaar in gezouten water. Haal ze door een roerzeef. Kook de gevogeltefond in tot een kwart, voeg de room toe en roer onder de puree.



3. Pel en snipper de sjalot en stoof aan in boter. Voeg de tijm, roze- marijn en laurier toe. Blus met de rode wijn. Laat voor de helft inkoken en voeg de wildfond toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout, zeef de saus en werk op met boter.



4. Maak het witloof schoon, bak aan in boter en kruid met suiker, peper, zout en nootmuskaat.



5. Omwikkel de hazen lets met spek, bind op met keukentouw. Bak in boter, kruid met peper en zout. Zet 4 minuten in de oven en laat rusten. Serveer met de puree, de peertjes, het witloof en de saus.

Externe video URL

Wat van dit gerecht echt een feest maakt, is de klassieke rodewijnsaus.

Wim Ballieu

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.