Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Kabeljauw met fijne groenten en aardappel

Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor de groentensaus:

1. Stoof de wortel, knolselder en prei aan in de boter (laat ze niet kleuren).

2. Voeg de room en visfond toe.

3. Kook in tot gewenste dikte.

4. Breng op smaak met peper en zout.

5. Voeg de gehakte bieslook en peterselie toe.



Voor de aardappelen:

1. Kook de aardappelen gaar in de kreeftenfond en water.

2. Giet af.

3. Voeg de boter en de peterselie toe in uw kookpot en schud goed op.



Voor de kabeljauw:

1. Kruid de vis met peper en zout.

2. Bak in boter.

3. Plaats de vis in een voorverwarmde oven van 140°C. Dikke stukken ( 5 cm ) voor 8 minuten. Kleine stukken ( 2 cm ) voor 3 à 5 minuten. Als de vis uit de oven komt, enkele minuten laten rusten.



Dresseer:

1. Leg in het midden van het bord.

2. Leg de aardappelen speels rond de vis.

3. Dresseer de saus errond.



TIP:

Voor meer smaak voor je aardappels kan je de 400ml water vervangen door 1 andere potje kreeftenfond Lacroix.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.