Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Kalfsschenkel met lentilles en truffel

Bereidingswijze

1. Snijd de wortel en de ui in brunoise en hak de look fijn. Bak lichtjes aan in olijfolie. Doe de kalfsschenkels erbij en kruid met peper en zout. Bevochtig met kalfsfond van Lacroix en witte wijn.

2. Voeg het laurierblad toe. Laat de schenkels garen en neem ze dan uit het kookvocht.

3. Meng de lentilles met enkele eetlepels olijfolie en bevochtig met een deel van het kookvocht.

4. Kook de lentilles, kruid met peper en zout. Voeg daarna het truffelsap toe.

5. Serveer de kalffschenkels met de lentilles en een beetje kookvocht. Werk af met fijn gesneden truffelschijfjes.



Wijnsuggestie: 

Een gerijpte Nebbiolo wijn uit (Langhe,…) Piemonte (het kleinere broertje van de Barolo) is hier een perfecte keuze.

Maar we kunnen net zo goed opteren voor een rijke Chardonnay-wijn uit De gereputeerde apellaties van Côte de Beaune : Chassagne, Meursault of Puligny-Montrachet.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.