Lacroix Beef Bourguignon

Linguini met oesterzwammen en rucola

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
20 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Snipper de look en sjalot fijn.

2. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

3. Breng ondertussen gezouten water aan de kook.

4. Verhit een beetje olijfolie in een pan en kleur de oesterzwammen hevig aan.

5. Voeg de sjalot en look toe en laat even mee stoven.

6. Blus het geheel met de gevogelte fond en de room en laat 5 minuten koken.

7. Kook de pasta al dente in het kokend gezouten water. De duur tijd hangt af van het merk van pasta (dit staat altijd aangegeven op de verpakking).



Voor de afwerking:

1. Snij de rucola fijn en voeg samen met de pasta toe aan de saus.

2. Breng eventueel op smaak met peper en zout.



Wijnsuggestie:

Om de fijne tonen van oesterzwammen niet te overstemmen, opteren we best voor een witte wijn.

De rucolla brengt dan weer een frisse, nootachtige toets.

Een eerlijke, niet te goedkope Vernaccia di San Gimignano of Verdicchio dei Castelli di Jesi, bij voorkeur met een lichte hout toets zorgen hier vast voor een mooie proefervaring kunnen.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.