Lacroix Beef Bourguignon

Ragù bolognese

Bereiding
1 uur 30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

  • Marineer het vlees een dag op voorhand. Leg het vlees in een grote schaal en voeg de Lacroix runderfond, rode wijn, tijm en laurier toe.
  • Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Gooi de marinade niet weg, die heb je dadelijk nodig.
  • Verhit wat vetstof in een kookpot, kruid het vlees met peper en zout en bak het vlees bruin in twee minuten. Haal uit de kookpot en leg opzij.
  • Bak in dezelfde kookpot de ui en de knoflook gedurende enkele minuten. Voeg vervolgens de wortel en selder toe. Stoof tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg vervolgens het vlees toe samen met de tomatenblokjes en de marinade. Laat gedurende 1 uur pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Neem het vlees met een keukentang uit de saus en trek het vlees met twee vorken in draden. Het vlees moet mals zijn en makkelijk uit elkaar vallen. Voeg het vlees vervolgens opnieuw toe aan de saus en meng alles goed onder elkaar. Laat nog 1 uur verder pruttelen.
  • Bak de pancetta krokant in de pan gedurende enkele minuten, zet opzij en dep droog met keukenpapier.
  • Kook intussen de papardelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Verdeel de pasta over de borden, voeg de saus toe en meng onder elkaar zoals de echte Italianen! Werk af met de krokante pancetta, Parmezaanse kaas en verse tijm.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.