Lacroix Beef Bourguignon
Wild

Reefilet met kervelwortel, rode biet en jus met bloedworst

Bereidingswijze

Voor de groenten:

1. Schil de kervelwortels.

2. Kook ze gaar in gezouten water.

3. Pureer ze met de gevogeltefond, boter en zout en houd dit warm afgedekt met een deksel.

4. Snijd de bietjes in gewenste grootte.

5. Stoof de bietjes aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Houd warm onder deksel van het vuur.



Voor de saus:

1. Kook de wildfond met het bietensap in tot de helft.

2. Mix de bloedworst hieronder. Zeef dit geheel.

3. Roer de koude boter onder de saus en kruid af met peper en zout.



Voor het vlees:

1. Bak het vlees in de boter gedurende 4 minuten op elke kant op een middelmatig vuur.

2. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.



Afwerking:

1. Doe de kervelwortelpuree in een spuitzak en spuit enkele punten van de kervelwortelpuree verspreid over het bord.

2. Dresseer de bietjes speels tussen de punten kervelwortelpuree.

3. Snijd het vlees in 3 gelijke delen. Dresseer dit tussen de punten en kervelwortelpuree.

4. Serveer de saus royaal op het bord.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.