Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Rosbief met champignons, rodewijnsaus

Voorbereiding
50 minuten
Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor de rodewijnsaus

  • Verhit wat vetstof in een pannetje en stoof de sjalotten glazig.
  • Blus vervolgens met de rode wijn en laat even inkoken.
  • Voeg vervolgens de runderfond, balsamicoazijn en laurier toe en laat de helft inkoken.
  • Kruid met peper en zout en roer vlak voor het serveren de boter door de rodewijnsaus.

 

Overige

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Kruid de rosbief met peper en zout, verhit wat vetstof in een pan en schroei de rosbief aan beide kanten dicht.
  • Neem een ovenschaal, leg de rosbief erin en giet het bakvocht over de rosbief. Leg een koud klontje boter op de rosbief en plaats in het midden van de oven. Bak de rosbief gedurende 20 minuten (25 tot 30 minuten per kilo vlees. Voor rosé 20 minuten). Bak de rosbief langer indien nodig.
  • Haal de rosbief uit de oven, wikkel in aluminiumpapier en laat even lang rusten als de baktijd.
  • Snijd de rosbief in fijne plakjes. Serveer met de champignons en rodewijnsaus. Werk af met rozemarijn.



Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.