Shakshuka met gehaktballetjes

Bereidingswijze

Bereiding gehaktballetjes

- 500 gram gehakt
- 1 kleine sjalot, fijngehakt
- 1 ei
- De overige ¼ steeltjes van koriander
- Peper en zout
- ¼ koffielepel Kaneel
- ½ koffielepel Komijn
- ½ koffielepel gerookte paprikapoeder


Bereidingswijze
1. Neem een lage pan die ook in de oven kan en stoof de ui samen met knoflook,
gerookte paprikapoeder, kaneel en komijn gedurende 3 minuten.
2. Voeg de aubergineblokjes toe en stoof 5 minuten.
3. Giet vervolgens de tomatenblokjes en runderfond bij de aubergineblokjes. Kruid met
peper en zout en laat gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen.
4. Scheid de steeltjes koriander van de blaadjes. Hak de steeltjes van de koriander fijn
en voeg ¾ van de takjes toe aan de tomatensaus. Bewaar de rest voor straks.
5. Verwarm de oven intussen op 200 graden.
6. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes onder elkaar en vorm mini
gehaktballetjes. Bak de balletjes langs alle kanten bruin en haal uit de pan.
7. Meng de gehaktballetjes onder de tomatensaus en haal van het vuur.
8. Maak met een lepel 3 holtes in de saus. Breek in elke holte een ei.
9. Zet de pan in de oven tot de eieren stollen. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
10. Werk de Shakshuka af met de korianderblaadjes en geroosterd brood. Smakelijk!