Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Soepje met coquille en shiitake

Bereiding
15 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor het soepje:

1. Laat de fond een 5 minuten zachtjes koken met de gember, rode peper en citroengras en zeef.



Voor het garnituur:

1. Snij ondertussen de shiitake in schijfjes

2. Snij de wortel en de selder in zeer fijne reepjes.

3. Als de fond is door gezeefd, breng hem dan weer aan de kook en voeg de wortel, selder en shiitake toe en laat 2 minuten koken.



Voor de afwerking:

1. Voeg de koriander toe aan het soepje en breng op smaak met de vis saus.

2. Snij de coquille in zeer dunne plakjes en plaats rechtstreeks in het bord.

3. Giet het soepje over de coquilles en werk af met de cashew nootjes.



Wijnsuggestie: 

Een zachte Chardonnay-wijn is een goed keuze voor dit gerecht: licht houtgetoetst en afkomstig uit een koelere regio met een warmere invloed cfr Maconnais in Bourgogne of uit een zonnige regio met een koele invloed : Nelson of Central Otago in Nieuw-Zeeland, Western Australia of Victoria in Australië, of een koeler gebied uit Zuid-Afrika.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.