Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Spaghetti bolognaise

Bereiding
30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

  • Snijd de rode ui en knoflook fijn. Snijd de wortelen, paprika, selder en courgette in kleine blokjes. Wie wenst kan de paprika eerst schillen.
  • Stoof de rode ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de wortelen en selder toe en stoof 5 minuten.
  • Vervolgens mag je de courgette en paprika toevoegen. Bak alles op een middelmatig vuur gedurende 15 minuten.
  • Giet de kalfsfond, passata en tomatenblokjes bij de groenten en laat 1 uur zachtjes pruttelen.
  • Mix de tomatensaus tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
  • Breng een kookpot met water aan de kook en kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak intussen het gehakt met de spaghettikruiden en oregano rul.
  • Voeg het gehakt toe aan de gemixte tomatensaus.
  • Serveer de spaghetti met de bolognaisesaus en werk af met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.