Lacroix Beef Bourguignon

Tomatensaus (basis)

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
15 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Stoof de mirepoix aan in een beetje olijfolie en laat sudderen tot de groenten glazig zijn.

2. Laat wat spekjes en knoflook meebakken.

3. Voeg de tomatenpuree bij deze basis voor tomatensaus en laat de tomatenpuree carameliseren.

4. Bestrooi met 1 eetlepel bloem, dit noemt men ook singeren.

5. Bevochtig de ingrediënten voor de tomatensaus met kalfsfond én gevogeltefond van Lacroix.

6. Doe er de tomaten, een beetje cayennepeper, peper en zout bij. Maar let op dat de tomatensaus niet te pikant wordt.

7. Maak een kruidenbuiltje van tijm, laurier en peterseliestengels en laat de tomatensaus nog 15 minuten sudderen.

8. Passeer de tomatensaus door een puntzeef.

9. Proef de tomatensaus nog even en voeg desnoods nog wat suiker toeHeerlijk bij gehaktballetjes met puree.

Externe video URL

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.