Varkenshaasje met pepersaus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 100°C.
  • Maak de witloof schoon en snij het harde uiteinde kruislings in.
  • Vet een lage braadpan in met boter en schik er de witloof in.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Braad de witloof aan en blus de pan met een scheutje water.
  • Draai het vuur lager en zet het deksel op de pan. Laat zachtjes garen. Dat duurt ongeveer een halfuur.
  • Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
  • Schroei het mooi dicht in een braadpan met hete boter. Laat 55 min verder garen in de oven.
  • Haal het vlees uit de braadpan en giet het vet weg. Wikkel het varkenshaasje in aluminiumfolie en laat 5 min rusten.
  • Doe de peperbolletjes in de braadpan en bak ze even mee.
  • Blus met een scheutje cognac en laat de alcohol volledig verdampen.
  • Overgiet met de kalfsfond en laat tot de helft inkoken.
  • Doe er dan de room bij en laat de saus indikken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes en nappeer met de saus.
  • Serveer met witloof en met pommes duchesse.