Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Varkenshaasje met portosaus en veenbessen

Bereidingswijze

Voor de porto-veenbessensaus

  1. Verhit wat vetstof in een kookpot en stoof de sjalotjes met verse tijm.
  2. Voeg rode porto toe en laat inkoken.
  3. Voeg de kalfsfond toe en laat voor de helft inkoken.
  4. Voeg vervolgens de veenbessencompote toe.
  5. Voeg maiszetmeel toe om de gewenste dikte te bekomen.
  6. Kruid af met peper en zout.

 

Voor het varkenshaasje

  1. Haal het varkenshaasje uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven op 170 graden.
  3. Verhit wat vetstof in de pan.
  4. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak vervolgens 2 minuten langs beide zijden op een matig vuurt. Geef het enkel wat kleur.
  5. Plaats het varkenshaasje in een ovenschaal en bak gedurende 8 à 12 minuten, afhankelijk van de dikte.
  6. Wikkel tot slot het varkenshaasje in zilverpapier en laat net zolang rusten als de gaartijd in de oven.

 

Afwerken

  1. Snijd het varkenshaasje in plakjes en serveer met de porto-veenbessensaus. Werk af met nog enkele takjes verse tijm en de roze peperbolletjes.

Een prachtig, sappig stukje vlees in gezelschap van een stevige porto-veenbessensaus die niemand kan weerstaan!

Virginie Schoelinck

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.