Lacroix Beef Bourguignon

Varkenswangen met grand mère saus

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
2 uur
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Kruid de varkenswangen met peper en zout.

2. Kleur beide kanten aan in margarine in een braadpan.

3. Voeg de spekblokjes en zilveruitjes toe.

4. Als alles mooi is aan gekleurd, voeg je de suiker toe en meng je alles tot de suiker gesmolten is.

5. Blus met de rode wijn en de rund fond en laat 1 à 1,5u zachtjes sudderen.



Voor de afwerking:



1. Snij de champignons in 4 en laat 10 minuten mee sudderen.

2. Hak wat peterselie fijn en strooi voor het serveren over het geheel.



Tip: Kroketten maken dit gerecht helemaal top!



Wijnsuggestie:

Door het rijke karakter dat deze bereiding met zich meebrengt, moeten we duidelijk op zoek naar wijnen met een vatrijping (maar liefst geen nieuw hout).

Bijvoorbeeld: zuidelijke Rhône-wijn op basis van de Grenache Noir druif, hier meestal gecombineerd door enkele andere zuidelijke variëteiten.

Een lekker Châteauneuf du Pape zou perfect kunnen maar ook een iets goedkopere, maar dan wel kwalitatieve Gigondas of een lekkere, kwalitatieve Côtes du Rhône of Saint-Chinian wijn uit de Languedoc.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.