Lacroix Beef Bourguignon

Wilde eend met pastinaak, champignons en gnocchi

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelgnocchi gaar in gezouten water volgens de richtlijnen die op de verpakking staan.

2. Pak de pastinaken in aluminiumfolie met de boter, tijm en kruid af met peper en zout. Steek in de oven op 180°C gedurende een vijftal minuten.

3. Kleur de filet van eend aan op de velkant in een hete pan met een lepeltje bakolie, draai om en kleur ook. Verlaag dan het vuur en laat verder garen gedurende een 5-tal minuten. Haal de eend uit de pan en laat eventjes rusten.

4. Voeg de kersenconfituur in de pan toe en de wildfond van Lacroix. Laat inkoken.

5. Bak de champignons, kruid met peper en zout.

6. Voeg er de pastinaken aan toe en de gnocchi, werk af met wat verse tijm.



Serveer dit in het midden met de fijn gesneden eend erop en de jus rondom.



Tip voor een gerookt-zoet smaak:

Wrijf de filets van eend in met 5gr fijngemalen specerijmengeling (op basis van 3 steranijs, 5 g zwarte peperbollen, 2 jeneverbes, 2 kruidnagels 1 kaneelstok, halve vanillestok, 5 g nootmuskaat).



Smakelijk!

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.