Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Zalm in curry met rijst

Bereiding
30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

  • Verhit wat vetstof in een pan, kruid de zalm met peper en zout en bak de zalmfilets langs beide kanten 1 minuut. Haal uit de pan en leg opzij.
  • Verhit in dezelfde pan opnieuw wat vetstof. Stoof de ui en gember enkele minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog twee minuten.
  • Voeg nu de rode curry pasta toe en bak nog twee minuten.
  • Giet de kokosmelk en visfond bij de ui samen met de stengel citroengras en laat gedurende 10 minuten inkoken.
  • Knijp het sap van de limoen bij de saus en voeg vervolgens de zalmfilets toe aan de saus. Laat nog 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, tot de zalm gaat is.
  • Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de zalm met currysaus en de rijst. Werk af met enkele blaadjes Thaise basilicum en een schijfje limoen. Smakelijk!

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.