Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Bœuf Bourguignon

Bereiding
2 uur 30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

  • Neem een kom en voeg het stoofvlees, de witte ui, knoflook, rode wijn, fond, gedroogde laurier en tijm toe. Laat minstens twee uur marineren in de koelkast.
  • Haal het stoofvlees nadien uit de marinade en dep droog. Gooi de marinade niet weg!
  • Bak het spek in een ruime kookpot in enkele minuten gaar.
  • Voeg het stoofvlees bij het spek en bak rondom goudbruin in enkele minuten. Voeg vervolgens de champignons toe en laat enkele minuten meebakken.
  • Haal de gedroogde kruiden uit de marinade en voeg de overige groenten toe aan het stoofvlees (je kan een zeef of een schuimspaan gebruiken) en bak nog enkele minuten in de pan.
  • Bestrooi met bloem en laat nog even meebakken.
  • Voeg de marinade toe aan de kookpot en breng aan de kook.
  • Laat de beef bourguignon 2 uur zachtjes pruttelen.
  • Voeg de champignons en zilveruitjes toe en laat nog 15 minuten verder pruttelen.
  • Verwijder de kruiden en kruid met peper en zout. Werk af met verse tijm.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.