Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Duivenborst met Munster, witloof en truffeljus

Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Kook de geschilde aardappelen gaar in zout water.

2. Als dit gaar is, giet af en doe de aardappelen terug een minuut in de pot.

3. Doe in een andere kookpot de room met de boter en Munsterkaas en breng even aan de kook.

4. Draai de aardappelen door een passe-vite en doe dit bij het Munster-mengsel.

5. Breng op smaak met peper en zout.

6. Bak het witloof aan in boter, blus met een beetje jus d'orange.

7. Dek af met aluminiumfolie en gaar in een oven van 160 graden gedurende ongeveer 10 à 15 minuten.

8. Snij het witloof doormidden en bak in boter krokant.

9. Peper en zout de borstjes, bak aan één zijde gedurende ongeveer 1 minuut in boter en herhaal dit voor de andere zijde van de borstjes.

10. Neem de duivenborstjes uit de pan en gaar in een oven van 160 graden gedurende ongeveer 3 minuten.

11. Verwarm de gevogeltefond, voeg 1 eetlepel truffeltapenade toe en meng met een staafmixer.

12. Serveer de duivenborstjes met de het witloof, de Munsteraardappelen en truffeljus.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.