Lacroix Beef Bourguignon
Wild

Kroket van parelhoen en bospaddenstoelen

Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor de vulling:

1. Snij de parelhoen in blokjes.

2. Bak aan in een kleef pan met olijfolie en kruid met peper en zout.

3. Blus de pan met de wild fond (laat het vlees in de pan).

4. Snij de bospaddenstoelen in kleine blokjes.

5. Snipper de sjalot fijn en stoof glazig aan in een andere pan met de boter.

6. Strooi de bloem over de sjalot en meng tot alle bloem is opgenomen door het vet en vocht in de pan.

7. Blus met de melk en breng al roerend met een klopper aan de kook.

8. Voeg de bospaddenstoelen toe en roer tot ze beginnen te slinken.

9. Voeg de gelatinepoeder toe

10. Voeg ook de parelhoen met de fond en gehakte peterselie toe

11. Klop de 2 eieren los met de room en voeg ook bij het geheel.

12. Meng alles nog eens goed en breng op smaak met peper en zout.

13. Smeer een ovenschaal in met olijfolie en stort het mengsel erin.

14. Laat een nacht opstijven in de koelkast.



Voor het paneren:

1. Klop om te beginnen 4 eieren los in een diep bord.

2. Doe ongeveer 6 eetlepels bloem in een diep bord.

3. Doe ongeveer 200 gram paneermeel ook in een diep bord.

4. Stort de opgesteven vulling op een snij plank en snij er de gewenste grootte uit.

5. Dompel een blokje vulling eerst in de bloem en klop er de bloem af zodat die niet blijft plakken.

6. Haal het blokje vulling door de eieren en laat goed uitlekken.

7. Haal ze vervolgens door het paneermeel zodat alles omringt is met paneermeel. Je kan eventueel een 2de keer door de eieren en paneermeel gaan als je meer korst wil.

8. Laat dan minstens 2 uur opstijven in de koelkast .

9. Bak dan ongeveer 5 minuten op 180°C in een friteuse.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.