Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Mechelse koekoek met butternutpuree

Bereiding
40 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Meng het gehakt met de pistachenootjes. Kruid met peper en zout. Snij de filets open, leg ze op vershoudfolie en schep er de vulling op. Maak er een worst van en rol de folie er strak rond.



2. Breng een pot water op een zacht vuur tot bij het kookpunt. Laat de ingepakte rollades er 20 minuten in garen.



3. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Stoof aan in boter. Schil de pompoen, snij in stukken. Laat samen met de gevogeltefond, de laurier en de tijm in de stoofpot sudderen tot de pompoen gaar is. Giet af en verwijder de kruiden. Mix met een klont boter, peper, zout en nootmuskaat tot een fijne puree.



4. Haal de rollades uit het water en uit de folie. Kleur ze goudbruin in boter. Kruid met de kippenkruiden en hou warm.



5. Pel en snipper de sjalot. Fruit ze in boter in de pan van het vlees. Voeg de sojasaus, de kalfsfond en de peperkorrels toe en laat op matig vuur inkoken tot een kwart. Roer er de room door. Snij de rollades in plakken en dien op met de puree en de saus.

Externe video URL

Echte Zondagse kost, dus daar hoort een romige pepersaus bij!

Wim Ballieu

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.