Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Snelle waterzooi met pasta

Bereiding
35 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Snijd de groenten in julienne en haal het vlees van de braadkip.

 

2. Doe de fond in een pot en voeg nog eens evenveel water toe.

3. Kook hierin de pasta al dente.

4. Giet de pasta af, maar bewaar het kookvocht.

 

5. Stoof de wortels, prei en venkel aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

6. Blus met witte wijn en laat even inkoken.

7. Voeg een pollepel van het kookvocht toe en laat even inkoken.

8. Blus met de room en laat op een zacht vuurtje verder indikken.

 

9. Laat op het einde het vlees even mee opwarmen in de saus.

10. Voeg op het laatste moment ook de pasta toe.

 

11. Dien op met platte peterselie en eventueel wat Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

 

TIPS:

  • Het kookvocht van de pasta zorgt voor extra binding van de saus.
  • Koken in fond geeft meer smaak aan je pasta.
  • Geen fan van venkel? Vervang die dan door courgette of gebruik wat meer prei.
  • Giet de rest van het kookvocht (met fond) niet weg maar gebruik het voor soep.

Foodblogger

Evelien

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.