One-pot-lasagne

Bereidingswijze

Voor de korst
- 150 gram mozzarella, geraspt
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 130 gram crème fraîche
- Peper en zout

Bereidingswijze
1. Fruit de ui samen met de knoflook en voeg vervolgens het gehakt toe.
2. Bak het gehakt rul en voeg vervolgens de blokjes wortel en selder toe. Laat een vijftal
minuten stoven.
3. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut, zo wordt de tomatenpuree minder zuur.
4. Giet de tomatenblokjes en runderfond bij de rest en meng goed onder elkaar. Vul het
blik van de tomatenblokjes voor de helft met water en giet bij de rest.
5. Kruid met de basilicum, kaneel, gedroogde oregano, peper en zout. Laat een 15-tal
minuten pruttelen.
6. Breek ieder lasagnevel in drie stukken en voeg deze toe aan de tomatensaus. Meng
de stukken lasagnevel onder de saus en laat nog een 20-tal minuten verder pruttelen.
7. Verwarm intussen de oven op 200 graden.
8. Meng alle ingrediënten voor de korst onder elkaar en verdeel over de lasagne.
9. Haal de kookpot van het vuur en plaats de lasagne in de oven. Kies de grillstand en laat
gedurende enkele minuten grillen. Blijf bij de lasagne want het kan opeens zeer snel
gaan.
10. Werk af met verse basilicum en geroosterd brood. Smakelijk!