One-pot lasagne

Bereidingswijze

Voor de korst
- 150 gram mozzarella, geraspt
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Peper en zout
- Eventueel een beetje (zure) room of crème fraiche

Bereidingswijze
1. Fruit de ui samen met de knoflook in een ovenbestendige pan/pot en voeg vervolgens het gehakt toe.
2. Bak het gehakt rul en voeg vervolgens de blokjes wortel en selder toe. Laat een vijftal minuten stoven.
3. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut meepruttelen, zo wordt de tomatenpuree minder zuur.
4. Giet de tomatenblokjes en runderfond erbij en meng goed onder elkaar. Vul het blik van de tomatenblokjes voor de helft met water en giet bij de rest.
5. Kruid met de basilicum, snufje kaneel, gedroogde oregano en kruid eventueel bij met peper en zout. Laat een 10-tal minuten pruttelen.
6. Breek ieder lasagnevel in drie stukken en voeg deze toe aan de tomatensaus. Meng voorzichtig de stukken lasagnevel onder de saus en laat nog een 15-tal minuten verder pruttelen zonder deksel.
7. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden (grillstand).
8. Meng alle ingrediënten voor de korst onder elkaar en verdeel over de lasagne.
9. Haal de kookpot van het vuur en plaats de lasagne in de oven. Kies de grillstand en laat gedurende enkele minuten grillen. Blijf bij de lasagne want het kan opeens zeer snel
gaan.
10. Werk eventueel af met verse basilicum en geroosterd brood. Smakelijk!