Lacroix Beef Bourguignon
Wild

Taco met pulled pork van everzwijn met portosaus

Bereidingswijze

Pulled pork van everzwijn

2kg everzwijnspiering, 50g grof zeezout, 100g blonde suiker, 1 kaneelstok, 2 tenen look, 1 laurier, 3 kruidnagels, 1kl jeneverbessen, 3el allspice, 2 blaadjes salie, 1 el tijm, 1 takje rozemarijn, 1 el peperbollen,250ml Lacroix wildbouillon, 200ml appelsap, 300ml Porto

  • Kneus de kruiden in een vijzel.
  • Meng de kruiden met de bouillon, suiker, Porto en appelsap.
  • Kerf het vlees in. Doe in een plastiek zakje of doos en overgiet met de marinade.
  • Laat 1 nacht marineren.
  • Verhit de oven op 100°C. Leg het vlees in een schaal.
  • Gaar het vlees 10 uur in de oven. Dek het na 2 uur af met aluminiumfolie. Overgiet regelmatig met wat marinade. De kerntemperatuur moet 88°C à 90°C zijn.
  • Trek het daarna in draden.



Portosaus

1 sjalot, 1 teen look, 150ml Porto, 1 Potje Lacroix Wildfond, Boter, Rozemarijn, Tijm, Laurier, peper, zout.

  • Snij het sjalotje en de look fijn.
  • Stoof aan in een klontje boter.
  • Blus met Porto en laat inkoken.
  • Voeg de wildfond toe en laat inkoken met de kruiden tot je een stroperige saus hebt.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Gebakken bospaddenstoelen met look en peterselie
  • 200g bospaddenstoelen, 1 teen look, 1 klontje boter, peper, zout, enkele takjes verse peterselie
  • Snij de paddenstoelen grof. Plet de look en snij fijn.
  • Smelt de boter. Stoof de look aan.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze net gaar zijn. Er mag nog wat beet in zitten.
  • Kruid met peper en zout.
  • Hak de peterselie fijn en roer onder de paddenstoelen.



Spaghettipompoen

1 kleine spaghettipompoen, 1 teen look, enkele blaadjes salie, enkele takjes tijm, 2 blaadjes laurier, peper, zout, 50g boter

  • Halveer de pompoen. Lepel er de pitjes uit.
  • Leg beide helften in een ovenschaal. Plet de look en hak fijn.
  • Hak de kruiden fijn. Snij de boter in stukjes.
  • Verdeel alles met de boter over de pompoenhelften.
  • Bedek met aluminiumfolie en gaar 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Haal uit en schraap er de pompoenslierten uit met een vork.

Always hungry and looking for tasty stories.

Pieter Declercq

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.