Balletjes in tomatensaus met puree

Bereidingswijze

Voor de gehaktballetjes
1. Meng het gehakt met de overige ingrediënten en draai balletjes.
2. Verhit wat vetstof in de pan en bak de gehaktballetjes goudbruin in de pan tot ze
gaar zijn.

Voor de tomatensaus

1. Verhit wat vetstof in een pan en stoof de ui samen met de knoflook, paprikapoeder en Provençaalse kruiden gedurende enkele minuten.

2. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.
3. Voeg de kalfsfond en tomatenblokjes toe aan de kookpot en breng aan de kook. Laat
de saus rustig inkoken. Kruid met peper en zout.
4. Leg de gehaktballetjes 10 minuten voor het opdienen in de warme saus.

Voor de puree
1. Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp tot puree.
2. Voeg de overige ingrediënten toe en roer tot er een smeuïge puree ontstaat.

Verdeel de puree over de borden en schep enkele balletjes in tomatensaus op de puree.
Werk af met enkele takjes verse oregano.