Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Italiaanse stoverij met pasta

Bereiding
1 uur 30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Bak het vlees aan op een hoog vuur, zodat het een mooi korstje krijgt.

2. Draai het vlees om en laat nog even aan de anderre kant aanbakken.

3. Kruid met peper en zout.

4. Haal het vlees uit de pot en houdt apart.

5. Doe 2 el olijfolie in de pot en fruit hierin de pancetta en ui.

6. Voeg de tomaten en de in reepjes gesneden paprika toe.

7. Roer even om en voeg alle overige ingrediënten toe.

8. Zet het deksel op de pot en laat een uurtje sudderen op een zacht vuurtje.

9. Haal het deksel van de pot en laat nog een uurtje verder sudderen (totdat het vlees mals is).

10. Kook de pasta al dente.

11. Dien het stooflvees op met pasta, gehakte peterselie en Parmezaanse kaas.

 

TIPS:

  • Geen pancetta voorhanden? Gebruik dan gezouten spek.
  • In plaats van geroosterde paprika’s kun je ook verse gebruiken. Bak ze dan eerst even mee aan voordat je de gepelde tomaten toevoegt.
  • Gerookt paprikapoeder geeft een subtiel gerookte smaak aan je eten. Helemaal anders dan gewoon paprikapoeder. Gebruik het wel met mate.

Foodblogger

Evelien

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.